Tarihçe

Okulumuz ilk olarak eğitim ve öğretimine 1948 yılında 5 sınıflı ilkokul olarak başlamıştır. O yıllarda okulun fiziki yönden yetersiz oluşuna bağlı olarak eğitim ve öğretime cevap veremez duruma geldiğinden ötürü şuanki mevcut binaya geçilmeden 1960 yılında baraka şeklindeki okul binaları yapılarak eğitim ve öğretime devam edilmiştir. 1995 yılında şuanki mevcut binanın yapımının başlaması ile eski taştan yapılmış okul yıkılıp 1995-1996 Eğitim-Öğretim döneminde yeni okul binasında hizmet vermeye başlamıştır. Halen yeni binasında 8 sınıflı ilkokul ve ortaokul olarak eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

Okulumuz 2012 yılında Fındıklı İlköğretim Okulu’nun kapanması ile Fındıklı Köyü, Yeniköy, Yeşilköy, Esendere Köyü, Yokuşlu Sırt Mahallesi, Sandıkçılar Mahallesi, Dağdibi Mahallesi ve Yeşildere Köyü olmak üzere 8 köyün ilköğretim çağındaki öğrencilerine hizmet vermektedir.

Çay tarımının bölgeye girişinden önce çiftçilik, hayvancılık, el sanatları ve gurbetçilikle geçimini sağlayan halkın, çay üretiminin başlamasından sonra tek denebilecek geçim alanını çay tarımı ve sanayi oluşturmuştur. İlçe ekonomisi büyük ölçüde çaya dayanmaktadır. İlçe arazisinin %77’sini oluşturan tarım arazisinin %97’sinde çay tarımı yapılmaktadır.

Bölgemiz gibi mahallemizde coğrafi yapısının etkisiyle eski uygarlıklara sahne olmamıştır. Bilinen tarihlerde ise yapı malzemesi olarak ahşapın kullanılması, iklimin de yağışlı ve rutubetli olması nedeniyle bu malzemenin günümüze kadar ulaşamamış olması tarihi eserlerin kalıcılığını engellemiştir. Ancak taş malzeme kullanılarak yapılan bir kısım tarihi kemer köprüler halen varlığını korumaktadır. Yöresel mimari yapının örneği olan nadirde olsa bazı evler tarihi bir şaheser olarak günümüze kadar ulaşmış nadir eserlerdendir.




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi